nopeusrajoitukset, Poliisin tehovalvonta (muokattu 27.10.2022) Urjalan Ylläpito

Huomenna tehostettua nopeusvalvontaa

Suomen poliisilaitokset osallistuvat huomenna vuorokauden mittaiseen kansainväliseen nopeusvalvontamaratoniin, joka alkaa keskiviikkona 19.4. aamulla kello 6 ja
päättyy torstaina 20.4. kello 6.

Euroopan liikennepoliisiverkoston koordinoima valvontaoperaatioon osallistuu yli 20 Euroopan maata ja se toteutetaan nyt kolmannen kerran.

Valvonta toteutetaan sekä poliisimiesten suorittamalla että automaattivalvonnalla ja sitä kohdennetaan kaikkein riskialteimmalle tiestölle.

Euroopan liikenneturvallisuusneuvoston mukaan sopimaton nopeus on eniten liikennekuolemia aiheuttava tekijä Euroopan tieverkolla. EU-komission mukaan nopeus on vaikuttavana tekijänä noin 30 prosentissa kuolonkolareista.

Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien raportin mukaan ajonopeuteen liittyviä riskitekijöitä oli mukana 31 prosentissa kuolemaan johtaneista moottoriajoneuvo-onnettomuuksista.

Valvonta panee pohtimaan omaa ajokäyttäytymistä

– Tavoitteenamme on, että valvonnalla ja siitä tiedottamisella on liikenneonnettomuuksia ennalta estävää vaikutusta. Tärkeää on, että kuljettajat tarkastelisivat omaa ajokäyttäytymistään ja myös nopeusrajoitusten noudattamisen merkitystä omalle ja muiden tienkäyttäjien turvalliselle liikkumiselle, poliisitarkastaja Timo Ajaste Poliisihallituksesta sanoo.