Yleinen Urjalan Ylläpito

Mikael Saha kasvoi vakiomieheksi Liigaan

Iiro-Pekka Airola
Urjalan Menosista lähtöisin oleva Mikael Saha sai viime viikolla täyteen sata ottelua jääkiekon SM-liigassa. Vaikka nykyisillä pelimäärillä Liigakin palkitsee pelaajat virallisesti vasta 300 ottelun rajapyykistä, satasen rikkoontuminen kertoo siitä, että Saha on vakiinnuttanut paikkansa Porin Ässien liigajoukkueen kokoonpanossa.
– Alkukaudesta tavoitteena oli vakiinnuttaa pelipaikka, että pääsisi pelaamaan paljon. Se on onnistunut hyvin ja olen pyrkinyt vain parantamaan, Saha kertoo.

Urjalan Menosista lähtöisin oleva Mikael Saha sai viime viikolla täyteen sata ottelua jääkiekon SM-liigassa. Vaikka nykyisillä pelimäärillä Liigakin palkitsee pelaajat virallisesti vasta 300 ottelun rajapyykistä, satasen rikkoontuminen kertoo siitä, että Saha on vakiinnuttanut paikkansa Porin Ässien liigajoukkueen kokoonpanossa.

– Alkukaudesta tavoitteena oli vakiinnuttaa pelipaikka, että pääsisi pelaamaan paljon. Se on onnistunut hyvin ja olen pyrkinyt vain parantamaan, Saha kertoo.

Maaliskuun 3. päivänä 22 vuotta täyttävä Saha on syntynyt Loimaalla, mutta perhe muutti Urjalan Menosiin jo Mikaelin ollessa pikkupoika.

Hän on käynyt kouluja Urjalassa seiskaluokalle asti, minkä jälkeen kiekko on vienyt nuorta miestä: ensin hän lähti 8.–9. luokille Forssaan, jossa pelasi kiekkoa paikallisessa Palloseurassa. Forssassa hän kävi myös lukion ensimmäisen vuoden, mutta sen jälkeen koulu- ja asuinpaikka vaihtui Poriin, jossa Saha siirtyi Ässien riveihin.

Hänen vanhempansa asuvat Menosissa edelleen.

– Kyllähän siellä tulee käytyä. Nykyään vähän harvemmin, kun tyttöystävä on tullut kuvioihin Porissa, mutta sitä ennen tuli käytyä aina, kun oli vapaana, hän summaa.

Lue lisää Urjalan Sanomista 2.3.2017