Perheväkivaltaa eri muodoissaan on myös aiempaa enemmän.
Mielenterveysongelmat, väkivalta (muokattu 27.10.2022) Urjalan Ylläpito

Moniongelmaisuus lisääntyy perheissä

Minna Mäkelä

Urjalassa ovat lisääntyneet lasten ja nuorten mielenterveysongelmat ja joidenkin aikuisten alkoholin suurkulutus. Huumeita liikkuu pitäjässä aiempaa enemmän ja oletettavaa on, että ne näkyvät tulevaisuudessa nykyistä enemmän myös katukuvassa. Huumeiden kirjo on myös kasvanut ja niitä saa helposti.

Perhepalveluiden koordinaattori Rina Reini-Laaksonen ei osaa sanoa, mikä kehityksen taustalla on, mutta perheiden sisällä on yhä enemmän moniongelmaisuutta, johon kietoutuvat pitkäaikaistyöttömyys, päihteiden käyttö ja mielenterveysongelmat. Heikentynyt elämänhallinta heijastuu lapsiin, jotka alkavat oirehtia kantaessaan huolta aikuisten asioista.

– Tosin on niitäkin vanhempia, jotka pitävät aikuisten huolet ominaan, ja lapset perheessä voivat hyvin.

Avun tarpeeseen on pystytty Reini-Laaksosen mukaan vastaamaan Urjalassa kuitenkin hyvin, vaikka tapauksien määrä kasvaa.

– Kulut eivät ole kasvaneet, sillä teemme avohuollon toimia niin paljon itse. Meille on annettu kunnassa paljon siimaa luoda uusia toimintatapoja ja meille on annettu myös resursseja siihen.

Lue lisää 9.2.2017 Urjalan Sanomista