Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Urjalan Sanomat aloittaa veteraanien haastattelujen sarjan

Minna Mäkelä
Urjalan Sanomat aloittaa tällä viikolla sotaveteraanien haastattelujen sarjan itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Ensimmäisessä jutussa kokemuksistaan sodassa ja elämästä sen jälkeen kertoo huhtikuussa 92 vuotta täyttävä Antti Uotila.

Antti Uotila muistaa hyvin, miten sodassa nälkä oli usein vieraana. Tutuksi tulivat myös täit, kylmyys ja kosteus.

Minna Mäkelä
Urjalan Sanomat aloittaa tällä viikolla sotaveteraanien haastattelujen sarjan itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Ensimmäisessä jutussa kokemuksistaan sodassa ja elämästä sen jälkeen kertoo huhtikuussa 92 vuotta täyttävä Antti Uotila.

Uotila oli mukana jatkosodassa ja Lapin sodassa lääkintämiehenä. Hän haavoittui itsekin jatkosodassa kranaatinsirpaleista. Kädestä poistettiin iso sirpale vasta vuonna 1981, sitä ennen se ei miestä vaivannut.

Jatkosodan jälkeen Uotilan sota jatkui pohjoisessa. Siellä hän todisti saksalaisten poistumista Suomesta muun muassa poltetun Rovaniemen savuavilla raunioilla.

Lue lisää Antti Uotilan muistoja Urjalan Sanomista 9.2.2017