Seppelekulkue sai mennä sankarihaudalle kirpeässä, mutta hyvin kauniissa pakkassäässä.
Itsenäisyyspäivä, sankarihaudat (muokattu 21.11.2022) Urjalan Ylläpito

Itsenäisyyden juhlaa armon auringossa

Olli Ristimäki

Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet Urjalassa etenivät varsin perinteisin menoin. Aamulla laskettiin seppele Halkivahan sankarhaudalle, ja kymmeneltä kellot kutsuivat väkeä pääkirkkoon. Juhlajumalanpalveluksen jälkeen laskettiin järjestöjen seppeleet päähautausmaan sankariristille ja sen jälkeen väki kokoontui itsenäisyyspäivän juhlaan Säätiötalolle.

Juhlan teemana oli nuoret. Juhlan avasi rehtori Marko Nevalainen ja nuorten esiintyjien lisäksi juhlapuhuja on nuori, Väinö Linnan lukion abiturientti Anniina Vähäkoski.

Juhlassa palkittiin perinteisesti myös Vuoden nuori, Vuoden urheilija ja Vuoden urheiluteko sekä urheilussa ja kulttuurissa ansioituneita. Vuoden nuori on Suvi Mäkeläinen ja Vuoden urheilija Aleksi Ojala. Vuoden urheiluteosta palkittiin Vesakosken ja Leinon perheet pop up- kisakatsomon perustamisesta Aleksi Ojalan olympiakävelyn ajaksi elokuussa.

Lue lisää Urjalan Sanomista torstaina 8.12, lisäkuvia ja videota digilehdessä jo keskiviikkoiltana.