Anne Kaupilla on parhaillaan käynnissä Ligetin pianomusiikin esitys- ja levytysprojekti.
pianokonsertti (muokattu 21.11.2022) Urjalan Ylläpito

Harvoin kuultavia Ligetin Etydejä kirkossa 20.11.

Pianisti Anne Kauppi esittää sunnuntaina 20.11. Urjalan kirkossa György Ligetin Etydejä. Kauppi kuvailee Etydejä rytmisesti ja tonaalisesti rohkeiksi, kauniiksi ja helposti sulatettaviksi sekä jazzahtaviksi. Teoksen vaativuuden vuoksi Ligetin Etydejä esitetään julkisesti vain aniharvoin.

– Ligetin musiikissa voi kuulla musiikinhistorian, musiikin teorian ja menneiden suurien säveltäjien syvällisen ymmärtämisen ja sisäistämisen sekä viime vuosisadan suurien traagisten sotien jättämän hirvittävän sisäisen jäljen.

Anne Kauppi on opiskellut Espoon musiikkiopistossa 1970–73, Sibelius-Akatemiassa 1973–80 ja Juilliardin musiikkikorkeakoulussa New Yorkissa 1980–85. Hän elättää itsensä konsertoimalla niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Urjalan kulttuuritoimen ja Urjalan seurakunnan järjestämässä konsertissa kuullaan myös Chopinia ja Bachia Kaupin soittamana.

10.11.2016 julkaistussa paperilehdessä mainitaan virheellisesti, että konsertti olisi tulevana sunnuntaina. Oikea päivä on siis 20. marraskuuta.