8-vuotias Eemeli seurasi lauantaina kiinnostuneena, mitä Teemu Sipilä puuhasi.
Aseman koulu, ruiskumaalaus (muokattu 30.11.2022) Urjalan Ylläpito

Aatun ehdotus pääsi kypärän kylkeen

Minna Mäkelä

Aseman koulun vanhempainyhdistyksen järjestämä lastentapahtuma täytti koulun lauantaina. Muiden mukana paikalla oli 6-vuotias eskari Aatu Koivula. Hän kävi katsomassa, miten kynäruiskumaalari Teemu Sipilä taiteili hänen piirtämäänsä kuvaa pyöräilykypärän kylkeen. Sipilä valitsi Aatun työn voittajaksi yli 120 piirustuksen joukosta.

Piirustuskisaan osallistuivat kaikki Aseman koulun oppilaat esikoululaisista kutosiin. Sipilä kertoi karsineensa ehdotuksista ensin luokkien parhaat, ja tuosta vähän pienemmästä piirustusten joukosta voittajaksi valikoitui Aatun selkeä, hauska ja vähän hurjakin työ.

Lastentapahtumassa Sipilän työskentelyä pyöräilykypärän parissa sai seurata sivusta, mutta kynäruiskuja sai myös kokeilla.

Marjo Leino vanhempainyhdistyksestä kertoi, että heijastinpajalla ja pyöräilykypäräteemalla oli tarkoituksena herätellä lapsia ja myös vanhempia molempien tarpeellisuuteen.

Kouluun tullessa ja sieltä lähtiessä pyöräilijällä on oltava kypärä, mutta Marjo Leino totesi, että aika usein kypärä otetaan kylillä pois päästä ja se roikkuu pyöränsarvissa.

Lue lisää 6.10.2016 Urjalan Sanomista ja katso lisäkuvat digilehdestä!