Markku Salon Tammerkosken kuohu.
lasitaide, Markku Salo (muokattu 30.11.2022) Urjalan Ylläpito

Markku Salon veistos on uusi Tampereen palkinto

Urjalan Sanomat

Nuutajärveläinen lasitaiteilija Markku Salo on tehnyt Tampereen kaupungin uuden palkinnon Tammerkosken kuohu joka luovutetaan vuosittain Tampereen päivänä yhdelle tai useammalle henkilölle Tampereen hyväksi tehdystä työstä.

Vuodesta 1994 alkaen palkinto on ollut Unto Hietasen Lähtevät kurjet -veistos, jonka valmistussarja on loppunut. Markku Salon uusi teos valittiin kaupungin kuvataiteen asiantuntijaryhmän järjestämän kilpailun perusteella.

Ensimmäistä kertaa Markku Salon veistos on esillä ensi lauantaina järjestettävällä Tampereen päivän vastaanotolla, jossa Tampereen kaupunginhallituksen päättämät palkinnot luovutetaan. Tampereen päivän palkinnon saa yksi tai useampi henkilö.

Lue lisää 29.9.2016 Urjalan Sanomista