Juha Salon täytämä lipuke tarttui konstaapelin kouraan 1. heinäkuuta Varstatorin tonttiarpajaisissa. Hän kuitenkin tiesi heti ettei aio tontille rakentaa. Facebook näytti voimansa ja hänen päivityksensä perusteella tontille löytyi rakentajat. Voittoarpa jäi muistoksi Salolle itselleen.
rakentaminen, tonttilahjoitus (muokattu 30.11.2022) Urjalan Ylläpito

Arpatontille on nyt rakentajat

Olli Ristimäki

Kunnanhallitus päätti maanantaina luovuttaa heinäkuun alussa Varstatori-tapahtumassa arvotun omakotitontin tamperelaisille Saara Karhulle ja Mauri Tommiskalle. Urjalan yrittäjien järjestämissä arpajaisissa tontin voitti kunnan sivistystoimenjohtaja Juha Salo, joka kuitenkin ilmoitti jo arvontatilaisuudessa, että hänellä itsellään ei ole tontille käyttöä.

Salo myös julkaisi pian arvonnan jälkeen Facebookissa olevansa halukas antamaan tontin eteenpäin jollekin, joka on aikeissa rakentaa Urjalaan. Tieto lähti leviämään, ja rakentajaehdokas löytyi.
Urjalan kunta luovutti tontin arpajaispalkinnoksi sillä ajatuksella, että se houkuttelisi kuntaan uusia asukkaita. Tavoite on täyttymässä, ja se ilahduttaa myös Saloa.
– En ole virallisesti ottanut tonttia vastaan, koska en ole aikeissa lähteä mittaamaan palkintoa rahaksi pienimmälläkään arvolla, vaan haluan antaa sen tarvitsevalle.

Lue lisää torstain 22.9 Urjalan Sanomista