Urjalantien ja Vanhainkodintien risteyksessä käy aamuisin kuhina, ja paikka on koettu vaaralliseksi liian suurien ajonopeuksien vuoksi. Liikennemäärä kasvaa entisestään ensi vuonna, kun myös yläkoululaiset ja lukiolaiset siirtyvät valmistuvaan kouluun.
Liikenneturvallisuus (muokattu 30.11.2022) Urjalan Ylläpito

Liikenteen vaaranpaikat listattiin

Sini Ovaskainen

Kun Urjalassa tehtiin kysely liikenteen vaaranpaikoista, esille nousivat muun muassa Urjalantien ja Vanhainkodintien risteys Kirkonkylän koulun vieressä sekä Forssantien ja Mikkolankankaantien risteys Aseman koulun läheisyydessä.

Molemmat on nostettu esille valmisteilla olevassa Eteläisen Pirkanmaan viisaan ja turvallisen liikkumisen suunnitelmassa, jonka teossa ovat mukana Pirkanmaan ely-keskus, poliisi, Akaan ja Valkeakosken kaupungit sekä Urjalan ja Pälkäneen kunnat.

Urjalassa kohteita, joihin tarvitaan parannusta, on yhdeksän. Valtaosa vaaranpaikoista on koululaisten kulkureiteillä. Valtatiellä 9 liikenneturvallisuutta halutaan parantaa kahdessa risteyksessä.

Liikenneturvallisuusasiantuntija Suvi Vainio Pirkanmaan ely-keskuksesta kertoo, että toimenpidelistaukset laadittanee tämän vuoden lopulla tai ensi vuoden alussa. Pieniä, helposti toteutettavia parannuksia tehdään jo ensi vuonna.

Lue lisää 15.9.2016 lehdestä.