Hekma Peltonen työskentelee Pentinkulman päivillä ja Pikku-Linnassa elokuun loppuun asti. Sen jälkeen hän muuttaa Viialasta Kauniaisiin opiskelemaan.
koulukiusaaminen, rasismi (muokattu 30.11.2022) Urjalan Ylläpito

Loukkaavat sanat eivät unohdu

Minna Mäkelä

Etiopiasta Suomeen pienenä tyttönä adoptoitu Hekma Peltonen kertoo, ettei ole koskaan törmännyt oikeasti rasistiseen lapseen tai nuoreen. Heidän ikävät kommenttinsa ovat heijastuksia vanhempien asenteista.

Hekma tietää, mistä puhuu: hän on saanut oman osansa rasistisista puheista ja koulukiusaamisesta. Kiusaaminen tosin jäi alakouluun, kun hän oppi sanomaan vastaan ja ajattelemaan, että no hei, mitä sitten. Loukkaavat sanat eivät silti koskaan unohdu.

Nuorta naista hirvittää nousussa oleva kansallismielinen me ja muut -ajattelu, jossa asioita yleistetään eikä faktoista piitata. Etenkin sosiaalisessa mediassa aikuisetkin sortuvat valitsemaan oman totuutensa, joka ei ole ehkä totta ensinkään.

Lue lisää 4.8.2016 Urjalan Sanomista