Sivistystoimenjohtaja Juha Salo (oik.), tekninen johtaja Kimmo Virta ja rehtori Marko Nevalainen päivittivät tilannetta rakennuksella tiistaina.
Urjalan yhtenäiskoulu, yhtenäiskoulun rakentaminen (muokattu 1.12.2022) Urjalan Ylläpito

Uuden yhtenäiskoulun valmistumisaikataulu selvillä lokakuussa

Olli Ristimäki

Yhtenäiskoulun työmaalla työt jatkuvat, mutta lopullinen käyttöönottoaikataulu varmistuu vasta syksyllä. Vuoden alkuun suunniteltua käyttöönottoa päätettiin heinäkuun alussa lykätä, kun rakennuksen välipohjarakenteen riittävästä kuivumisesta oli epävarmuutta.

Rakennuksessa käytetään deltapalkkeja, ontelolaattoja kannattelevia teräspalkkeja joiden sisään valetaan betonia. Niihin voi tietyillä pintamateriaaleilla jäädä liikaa kosteutta, mikä voi aiheuttaa ongelmia esimerkiksi pinnoiteliimojen kanssa.
Urjalassa päätettiin antaa kuivumiselle ainakin kaksi kuukautta lisäaikaa, jotta rakenne olisi varmuudella riittävän kuiva ennen pinnoittamista. Tämä viivästyttää myös joitakin kalusteasennuksia, sekä sähkö- ja vesijohtotöitä rakennuksen toisessa kerroksessa. Alakerrassa työt jatkuvat ilman viivästystä.

Yhtenäiskoulun käyttöönoton viivästyminen tarkoittaa Huhdin koulun ja Kirkonkylän koulun toiminnan jatkumista suunniteltua pidempään. Huhdin koulun parakkien vuokra-aikaa pitää siis jatkaa ja rakennusta ylläpitää suunniteltua kauemmin.

Vielä ei ole laskettu paljonko viivästyksestä koituu kustannuksia. Rakentajan lisäkustannukset ovat vastaava työjohtaja Jukka Vuorjoen mukaan muutamia kymmeniä tuhansia, kun miehiä on pidempää töissä. Kunnalle tulee kustannuksia muun muassa Huhdin koulun ylläpidosta ja parakkivuokrista.

Lue lisää torstain 4.8 Urjalan Sanomista