Vapaaehtoisleirille Urjalaan tulleet Myrna Copalbo, Seonyeong Eom, Andrea Suárez Fontanilla, Maria Martin Gonzàlez, Matteo Ferrari ja Nina Rüllmann pyörineen vilahtelevat aseman katukuvassa vielä ensi viikolla. Moona sen sijaan kuuluu aseman vakiokalustoon.
nuorisovaihto, vapaaehtoistyö (muokattu 1.12.2022) Urjalan Ylläpito

Asemalle päräytti kansainvälinen juna

Sini Ovaskainen

Italialaiset Myrna Copalbo ja Matteo Ferrari, espanjalaiset Maria Martin Gonzàlez ja Andrea Suárez Fontanilla, eteläkorealainen Seonyeong Eom sekä saksalainen Nina Rüllmann saapuivat sunnuntaina Urjalan vanhalle rautatieasemalle tutustumaan suomalaiseen kulttuuriin vapaaehtoistyötä tehden.

Allianssin nuorisovaihdon kautta Suomeen tulleet vapaaehtoisleiriläiset ovat kaksi viikkoa Urjalassa Kulttuuriyhdistys Veturivirittämön vieraina. Heidän tehtävänään on muun muassa valmistella nukketeatteriesitys ja työpajoja lasten taideviikonloppuun, joka on vanhalla asemalla tulevana lauantaina ja sunnuntaina.

Maria kertoo olleensa vastaavilla leireillä useissa maissa.

– Vapaaehtoisleireillä näkee paljon aidommin maata ja sen ihmisiä kuin turistina.

Veturivirittämö isännöi tänä kesänä kahta Allianssin vapaaehtoisleiriä, joista jälkimmäinen on elokuussa.

Lue lisää 21.7.2016 lehdestä.