Partiolaisilla on edessään muuton lisäksi massiivinen puhdistusoperaatio. Kaikkea ei pysty desinfioimaan, joten Katja Alitalo-Kotsalon mukaan paljon huonekaluja, askartelumateriaaleja ja muuta tavaraa joudutaan tuhoamaan.
partio, Urjan Varstat (muokattu 1.12.2022) Urjalan Ylläpito

Home häätää partion kolostaan

Sini Ovaskainen

Urjan Varstat joutuu etsimään itselleen uuden partiokolon vain kaksi vuotta edellisen muuton jälkeen, sillä kirkkoriihen kellaritilat on poistettu käytöstä homelöydösten vuoksi.

– Vetäjien tietoon ei ole tullut, että kukaan olisi oireillut. Silloin kun tänne muutimme, palotarkastaja ja terveystarkastaja totesivat aistinvaraisesti kellarin soveltuvan kokoustilaksi, sanoo lippukunnan hallituksen jäsen Katja Alitalo-Kotsalo.

Partiolaisten tilanne on tukala, sillä suuri osa tavaroista joudutaan hävittämään ja uusien tilojen hankkiminen edellyttää rahoitusta.

Seurakuntatalohankkeen vuoksi seurakunta teetti toukokuussa myös kirkkoriihessä kuntotutkimuksen. Kellarikerroksesta löytyi laajalle levinneitä mikrobivaurioita, minkä vuoksi kirkkoneuvosto päätti, että kellaritilat otetaan pois käytöstä välittömästi.

Rakennuksen yläkerrasta löydettiin paikallinen kosteusvaurio keittiössä, joka on todennäköisesti aiheutunut astianpesukoneen vuodosta. Toimistotiloja voidaan edelleen käyttää, kunhan estetään kellarin sisäilmaa pääsemästä yläkertaan.

Lue lisää 14.7.2016 lehdestä.