ukkoset, urjalan kirkko (muokattu 1.12.2022) Urjalan Ylläpito

Salama iski kirkon torniin

Viime yönä riehuneen voimakkaan ukkosmyräkän aikana salama iski Urjalan kirkon kellotorniin aiheuttaen mittavia vaurioita sähkölaitteille. Suntio Lari Pynnä ei 13 vuoden urallaan Urjalan seurakunnassa ole kokenut vastaavaa. Hän sai palokunnalta tiedon kirkon paloilmoitinkeskuksen viasta ennen neljää aamuyöllä.

– Kirkko on mäellä, torni ylettyy 35 metrin korkeuteen ja sen päässä on maadoituspiikki. Suurin onni on, että tulipaloa ei tullut, vaikka salama oli lyönyt rasioita tornin seinistä irti ja aivan mustaksi.

Paloilmoitinkeskuksen lisäksi tornista pimenivät kellonsoittokoneiston automatiikka ja kaukolämpölaitteiston ohjaus. Valaistus, äänentoisto ja kulunvalvonta sen sijaan toimivat. Pynnän mukaan aikakellokin käy, mutta kellojen soitto toimituksissa on estynyt. Korjaajat saapuvat viimeistään ensi viikolla.