Deltapalkkien kohtia lukuun ottamatta yhtenäiskoulun lattiat ja muut betonirakenteet ovat kuivuneet odotetulla aikataululla.
Urjalan yhtenäiskoulu, yhtenäiskoulun rakentaminen (muokattu 1.12.2022) Urjalan Ylläpito

Uuteen kouluun ehkä vasta syksyllä 2017

Minna Mäkelä

Urjalan kunnan yhtenäiskoulun rakennustoimikunta on myöntänyt rakennusurakoitsijalle vähintään kaksi kuukautta lisäaikaa Urjalan yhtenäiskoulun rakentamiseen, jotta välipohjan betoniset liitospalkit saadaan varmasti kuiviksi. Alkuperäinen tavoiteaika koulun valmistumiselle oli tämän vuoden lopussa.

Sivistystoimenjohtaja Juha Salon mukaan koulunkäynti uudessa rakennuksessa alkaa aikaisintaan ensi vuoden hiihtoloman jälkeen, mutta hän pitää mahdollisena muuton siirtymistä syksyyn 2017.

Tekninen johtaja Kimmo Virta kertoo, että välipohjan liitoskohdissa olevien ns. deltapalkkien kuivumisesta saatiin kevättalvella uutta tutkimustietoa, minkä vuoksi niiden kuivumiseen on kiinnitetty erityishuomioita rakennusalalla.

Yhtenäiskoulun betonirakenteiden kuivumista on seurattu ja on varmistunut, ettei vaadittua kosteustasoa saavuteta deltapalkkien kohdilla alkuperäisessä ajassa.

Lue lisää 7.7.2016 lehdestä.