Yleinen Urjalan Ylläpito

Tuulivoimaloille rakennusluvat, mutta kaavasta on valitettu KHO:een

Urjalan rakennuslautakunta myönsi kokouksessaan viime viikon keskiviikkona Voimamylly Oy:lle rakennusluvat kuuteen tuulivoimalaan. Yhtiö haki rakennuslupaa kaikille Urjalan tuulivoimaosayleiskaavassa esitetyille voimalan rakennuspaikoille.

Urjalan rakennuslautakunta myönsi kokouksessaan viime viikon keskiviikkona Voimamylly Oy:lle rakennusluvat kuuteen tuulivoimalaan. Yhtiö haki rakennuslupaa kaikille Urjalan tuulivoimaosayleiskaavassa esitetyille voimalan rakennuspaikoille.

Rakennusluvat myönnettiin ehdollisena, koska osayleiskaava ei ole lainvoimainen. Hämeenlinnan hallinto-oikeus hylkäsi toukokuun lopulla kaavasta tehdyt valitukset, mutta hylkäämispäätöksiin haetaan muutosta korkeimmasta hallinto-oikeudesta. Rakennusluvat tulevat voimaan kaavan saatua lainvoiman.

Voimamylly Oy:n projektipäällikkö Lasse Kosonen toteaa, että nyt on odotettava korkeimman hallinto-oikeuden käsittelyä.

– Tiedän, että vastaavien tapauksien käsittely on vienyt 12–13 kuukautta. Joitain tapauksia on käsitelty nopeammin, ja joissakin on kestänyt vielä pidempään.

Korkein hallinto-oikeus sai asiaan liittyen kaksi valitusta. Seuraavassa vaiheessa kunta antaa valituksiin vastineet, mutta vastinepyyntöjä ei vielä ole tullut.