vuodeosasto (muokattu 1.12.2022) Urjalan Ylläpito

Vuodeosasto siirtymässä Valkeakoskelle

Olli Ristimäki

Urjalan kunnanvaltuusto päätti äänin 14-13 että Urjala sitoutuu yhteisen vuodeosastohankkeen jatkosuunnitteluun ja toteuttamiseen Valkeakoskelle. Valtuusto käsitteli asiaa maanantai-iltana toistamiseen, jätettyään edellisessä kokouksessaan asian pöydälle.

Kunnanhallitus kääntyi asiassa aiemmin sille kannalle, ettei Urjala lähde mukaan yhteishankkeeseen, vaan päättää pitää oman vuodeosastonsa. Akaan ja Urjalan yhteinen perusturvalautakunta äänesti toukokuussa Valkeakosken yhteisvaihtoehdon puolesta, ja myös Akaan kaupunginhallitus äänesti Akaan liittymiseksi yhteiseen vuodeosastohankkeeseen. Akaan kaupunginvaltuusto käsittelee asiaa keskiviikkona.

Ennen äänestystä Urjalan valtuustossa käytettiin useita puheenvuoroja yhteisen vuodeosaston puolesta ja vastaan. Äänestyksessä yhteisen vuodeosaston puolesta äänestivät kokoomus- ja demarivaltuutetut sekä Pauliina Mäki-Ojala keskustasta. Muut keskustalaiset ja perussuomalaiset olivat Urjalan oman vuodeosaston kannalla.

Lue lisää Urjalan Sanomista torstaina 23.6