EM-kultamitalisti Sanna Joutsela ja maailmankuulu nostaja ja valmentaja Brandon Lilly.
Voimanosto (muokattu 5.12.2022) Urjalan Ylläpito

Tuloselle ja Joutselalle voimanoston EM-kultaa

Sini Ovaskainen

Urjalalainen Sanna Joutsela ja urjalalaislähtöinen Teemu Tulonen saavuttivat omien sarjojensa Euroopan mestaruuden GPC-liiton voimanostokilpailuissa. Joutsela kilpaili yli 40-vuotiaiden naisten sarjassa alle 75-kiloisten painoluokassa ja Teemu Tulonen miesten avoimen sarjan alle 125-kiloisten painoluokassa. Molemmat nostivat raw-sarjoissa eli ilman suoritusta parantavia varusteita. Kilpailut käytiin viime viikolla Rovaniemellä.

Tulosen kokonaistulos 870 kiloa muodostui 325 kilon jalkakyykystä, 200 kilon penkkipunnerruksesta ja 345 kilon maastavedosta. Hänen tuloksensa oli koko kilpailun suurin yhteistulos raakavoimanostossa, ja myös hänen ikään ja painoon suhteutettu pistemääränsä oli kisojen paras.

Joutselan tulos oli jalkakyykyssä 80 kiloa, penkkipunnerruksessa 77,5 kiloa ja maastavedossa 150 kiloa. Yhteistulos oli 307,5 kiloa. Joutsela kilpaili rikkinäisellä polvella, joten kyykkytulos jäi 45 kiloa pienemmäksi kuin kevään SM-kisoissa. Hän on menossa leikkaukseen ensi viikolla.

Lue lisää 16.6.2016 lehdestä.