Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Kukkien sitominen sujuu Annikalta

Minna Mäkelä
Urjalalainen Annika Lehtinen on voittanut kukkiensidonnan kultaa Taitaja2016-tapahtumassa Seinäjoella. Ammattitaidon SM-kisoissa 18-vuotias Annika otti ykköstilan kymmenen pisteen erolla toiseksi tulleeseen finalistiin. Kaikkiaan finaalissa kilpaili tässä sarjassa seitsemän nuorta. Tapahtumassa kilpailtiin 44 lajissa.

Annika Lehtinen kertoo, että sidontatöihin oli tarjolla yllinkyllin materiaalia. Hän voitti sarjansa ylivoimaisesti. Kuva: Jukka Katajamäki/Skills Finland

Minna Mäkelä
Urjalalainen Annika Lehtinen on voittanut kukkiensidonnan kultaa Taitaja2016-tapahtumassa Seinäjoella. Ammattitaidon SM-kisoissa 18-vuotias Annika otti ykköstilan kymmenen pisteen erolla toiseksi tulleeseen finalistiin. Kaikkiaan finaalissa kilpaili tässä sarjassa seitsemän nuorta. Tapahtumassa kilpailtiin 44 lajissa.

Annika ei ole voitossa kiinni ensimmäistä kertaa. Peruskoulun 9. luokalla hänen NY-yrityksensä palkittiin Pirkanmaan parhaana. Hän valmisti Maitotyttö-yrityksessään juustoja ja jukurtteja Perholla olevan kotitilansa maidosta.

Nyt Annika opiskelee Kaarinassa Ammattiopisto Liviassa kaksoistutkintoa. Vuoden kuluttua tarjolla on myös kaksi lakkia, kun hän kirjoittaa ylioppilaaksi ja valmistuu samalla puutarhuriksi.

– Kilpailun teemana oli Puutarhurin valmistujaiset. Tehtäviä oli kaikkiaan kahdeksan erilaista alkaen materiaalin käsittelystä asiakaspalveluun. Kisassa piti tehdä noutopöydän koriste ja puhujakorokkeen koriste, onnittelukimppu valmistuvalle puutarhurille sekä kesäkukkaistutus. Yllätystehtävänä oli ammattilakin koristelu. Lakin sai itselleen, joten nyt minulla on se jo valmiina ensi kevättä varten.

Lue lisää 26.5.2016 Urjalan Sanomista