vuodeosasto (muokattu 1.12.2022) Urjalan Ylläpito

Urjala ja Akaa edelleen eri suuntiin vuodeosastoasiassa

Urjalan kunnanhallitus ja Akaan kaupunginhallitus käsittelivät 16. ja 17. toukokuuta yhteistoiminta-alueen vuodeosastoratkaisuja. Urjalan hallitus äänesti asiasta maanantaina ja päätyi äänin 5-4 esittämään valtuustolle Urjalan vuodeosaston jatkamista itsenäisenä, vaikka Akaa päättäisi yhteistyöstä Valkeakosken kanssa.

Akaan kaupunginhallitus päätyi tiistaina äänestyksen jälkeen äänin 6-5 esittämään kaupunginvaltuustolle että Akaan yhteistoiminta-alueen vuodeosastopalvelut keskitetään Valkeakoskelle ja rahoitusmallina on kiinteistöyhtiö, josta Valkeakoski omistaa 50 prosenttia, Akaa 35 prosenttia ja Urjala 15,0 prosenttia.

Kuntien yhteinen perusturvalautakunta päätyi aikaisemmin esittämään hallituksille vuodeosastopalvelujen keskittämistä Valkeakoskelle vuoden 2018 lopulta alkaen. Lautakunnassa kaikki akaalaiset kannattivat yhteistä vuodeosastoa, kun taas urjalalaiset haluasivat Urjalan oman vuodeosaston säilyvän, kunnes sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksesta saadaan varmaa tietoa.

Akaan kaupunginvaltuusto kokoontuu 25. toukokuuta, mutta asia ei ole julkisella esityslistalla. Urjalan kunnanvaltuustossa vuodeosastoasian pitäisi olla käsittelyssä 30. toukokuuta.