apurahat, Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahasto (muokattu 5.12.2022) Urjalan Ylläpito

Lasiuunille ja Urjala Soikoon! -tapahtumalle apurahaa

Olli Ristimäki

Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahasto on myöntänyt Alma Jantuselle 10 000 euron apurahan lasiuunin kunnostamiseen. Lisäksi Laura Jänisniemi ja Teemu Kupiainen saivat 3 500 euroa Urjala Soikoon! -musiikkifestivaalin järjestämiseen. Apurahat julkistettiin perjantaina Tampereella.

Alma Jantunen omistaa Lasisirkus-yrityksensä sekä Lasikomppania-yhdistyksen käytössä olevan lasiuunin Nuutajärvellä. Kovassa käytössä oleva uuni tarvitsee pikapuoliin kunnostusta

– Koko uuni pitää lähettää Ruotsiin, jossa siihen vaihdetaan keraamisia osia. Se mennee jouluun, kun kesällä uuni on kovassa käytössä, Jantunen kertoo.

Laura Jänisniemi on myös iloinen apurahasta, jota pitää tunnustuksena.

– Kaikki taloudellinen tuki on onnellista, kun tätä tapahtumaa vielä enemmänkin selkänahasta tehdään. Kuitenkin taloudellista tukea enemmän apuraha kertoo että tapahtumamme on noteerattu ja sitä pidetään vakavasti otettavana tapahtumana, kultturirahasto kun ei ole kuitenkaan yleisesti kovin antelias, Laura Jänisniemi sanoo.

Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahasto jakoi perjantaina vuosijuhlassaan Tampere-talossa palkinnon ja 82 apurahaa, yhteensä 1 127 000 euroa. Kulttuurirahastoon saapui tänä vuonna 946 hakemusta, joiden yhteenlaskettu hakusumma oli 15 033 263 euroa.

Lue lisää torstain 19.5 Urjalan Sanomista