kunnallistekniikka, vesihuolto (muokattu 5.12.2022) Urjalan Ylläpito

Ainolantielle viemäri ja vesijohto jo tänä vuonna

Haapasentien ja Kertunvuorentien sijaan kunta aloittaa tänä vuonna kunnallistekniikan rakentamisen Ainolantielle Urjalankylään. Urakka on jaettu pääurakkaan ja kahteen optioon. Yhteensä alueella on kymmenkunta kiinteistöä, ja joukossa myös vakituista asutusta.

Optioiden toteutuksesta päätetään vasta sen jälkeen, kun urakkatarjoukset on saatu. Optiourakat sisältävät viemärin ja vesijohdon jatkamisen Ainolantien päästä maaston kautta sellaisille kiinteistöille, joille kuljetaan Sillanpääntien ja Kotirinteentien kautta.

Tekninen lautakunta hyväksyi Urjalankylä 1 -alueen rakentamissuunnitelmat eilen. Tekninen osasto käynnistää seuraavaksi sijoituslupien hakemisen ja urakan kilpailutuksen. Viemärin ja vesijohdon rakentamisen toivotaan alkavan loppukesän-alkusyksyn aikana.

Urjalankylä 1 on yksi vuonna 2013 hyväksytyistä vesihuollon toiminta-alueen laajennusalueista.

– Tämä liittyy siihen, että kunnallistekniikan rakentamisen painopiste olisi vakituisessa asumisessa. Jos nykyiset urakat saadaan nyt valmiiksi, aion ehdottaa seuraavaksi kohteeksi Sikalanmäen-Myllynkulman aluetta, sanoo tekninen johtaja Kimmo Virta.