kela, sairauspäiväraha (muokattu 5.12.2022) Urjalan Ylläpito

Lääkärintodistus suoraan Kelaan

Akaan ja Urjalan terveydenhuollon asiakkaiden ei tarvitse toimittaa lääkärintodistusta itse Kelaan sairauspäivärahan hakemista varten. Lääkärintodistus voidaan välittää suoraan Kelaan Kanta-palvelun kautta.

Lääkärintodistuksen siirtäminen suoraan terveydenhuollosta Kelaan koskee aluksi lyhytaikaisesta työkyvyttömyydestä kirjoitettavan A-todistusten välittämistä. Myöhemmin Kelalle välitykseen tulevat myös muut lääkärintodistukset.
Todistuksen siirtämiseksi asiakkaan pitää sopia vastaanotolla lääkärin kanssa, että A-todistus välitetään suoraan Kelaan sairauspäivärahan hakemiseksi. Kun lääkäri tallentaa asiakkaan A-todistuksen sähköiseen Potilastiedon arkistoon, sähköinen todistus siirtyy suoraan Kelaan.

Tämän jälkeen Kelaan ei tarvitse lähettää erikseen paperiversiota todistuksesta. Asiakas saa kuitenkin itselleen todistuksesta tulosteen. Työssäkäyvän pitää toimittaa tuloste työnantajalle. Jos asiakas ei ole työssä tai ei saa sairausajalta palkkaa, oman sairauspäivärahahakemuksen voi täyttää Kelan verkkopalvelussa. Asiakas näkee Kelaan välitetyn todistuksen myös verkossa osoitteissa www.kela.fi/asiointi ja www.omakanta.fi.
Kanta-palvelu tarkoittaa Kansallisen Terveysarkiston palveluita.