Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Juoksu on aivolaji

Sini Ovaskainen
Normaali askel oikealla, polvi ylös vasemmalla. Ei kovin vaikeaa. Normaali askel vasemmalla, saksipotku oikealla. Tämäkin sujuu vielä helposti. Polvi ylös vasemmalla, saksipotku oikealla. No nyt meni hankalaksi.

Aliina Koivula (oikealla), Emilia Eskola, Oona Mäkelä, Akseli Leino ja Marika Mäkelä harjoituttavat koordinaatiotaan penkille nousten. Marjo Heino odottelee vuoroaan.

Sini Ovaskainen
Normaali askel oikealla, polvi ylös vasemmalla. Ei kovin vaikeaa. Normaali askel vasemmalla, saksipotku oikealla. Tämäkin sujuu vielä helposti. Polvi ylös vasemmalla, saksipotku oikealla. No nyt meni hankalaksi.

– Koordinaatioharjoitukset ovat tärkeitä, koska juoksu on aivolaji, sanoo Urjalan Urheilijoiden juoksukoulun ohjaaja Markku Leino.

Jalkojen koordinaation kehittäminen aloitetaan helpoilla liikkeillä, joita vaikeutetaan harjoitus harjoitukselta. Leinon mukaan juoksukoulun tavoite on saada harjoitusten avulla hiottua tekniikka siihen kuntoon, että sitä ei enää juostessa tarvitse miettiä.

Lue lisää 4.5.2016 lehdestä. Digilehden videossa vinkkejä koordinaatioharjoitteluun.