pirkan helmi (muokattu 5.12.2022) Urjalan Ylläpito

Pirkan Helmi ry:n uudeksi puheenjohtajaksi Olavi Seppälä

Pirkan Helmi ry:n jäsenistö kokoontui tiistaina Ritvalan nuorisoseurantalolle Valkeakoskelle yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen, jossa yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Olavi Seppälä Pälkäneeltä. Seppälä on toiminut pitkään kunnallispolitiikassa ja kunnanvaltuutettuna edustaa Pirkan Helmen hallituksessa kuntatoimijoita. Pirkan Helmen hallituksessa hän on ollut mukana vuodesta 2014 alkaen.

Puheenjohtajan lisäksi hallitukseen valittiin 12 jäsentä ja kolme varajäsentä huomioiden Leader-toiminnalle tuttu kolmikantamalli siten, että hallitusjäsenistä kolmasosa edustaa toimialueen kuntia, kolmasaosa yhdistyksiä ja kolmasosa asukkaita.

Pirkan Helmen uudessa hallituksessa kuntaedustajat ovat Heikki Knuutila Akaasta, Anja Peräkääly Valkeakoskelta sekä Heidi Rytky Urjalasta. Kuntaedustajien yhteinen varajäsen on Ilkka Pulakka Urjalasta.

Yhdistysedustajat ovat Jorma Kytölä Valkeakoskelta, Tiina Ryyppö Akaasta, Piia Salmi Pälkäneeltä, Pasi Tuominen Akaasta ja Heli Parikka-Makkonen Valkeakoskelta. Yhdistysedustajien yhteinen varajäsen on Juha Järvinen Akaasta.

Asukasedustajat ovat Elina Hujanen Akaasta, Matti Pitkänen Pälkäneeltä, Johanna Vesakoski Urjalasta sekä Helinä Vuorenmaa Pälkäneeltä. Asukasedustajien yhteinen varajäsen on Solja Pietilä Valkeakoskelta.

Pirkan Helmi ry on yksi Suomen 54 paikallisesta maaseudun kehittämisyhdistyksestä, eli Leader-ryhmästä.