Johannes Rantasalo ja Alma Jantunen ovat tämänvuotisen Taito-palkinnon saajat.
lasisirkus, Taito-palkinto (muokattu 5.12.2022) Urjalan Ylläpito

Taito-palkinto Lasisirkukselle

Minna Mäkelä

Vuoden 2016 Taito-palkinnon saa tänä vuonna suomalaista lasinpuhallustaitoa ylläpitävä, nuutajärveläinen Lasisirkus Jantunen & Rantasalo. Lasisirkuksen yrittäjät Alma Jantunen ja Johannes Rantasalo tekevät taidelasia ja uniikkitöitä perinteisin menetelmin.

Palkinnon perustelussa todetaan, että Lasisirkuksen työryhmälle ominaista on vanhempien mestarien oppien seuraaminen Suomessa ja ulkomailla, jatkuva uusien asioiden opettelu sekä hyvä verkostoituminen alan toimijoiden kanssa.

Taitoliitto jakaa valtakunnallisen Taito-palkinnon joka toinen vuosi. Palkinnon suuruus on 6 000 euroa.

Voittajan valitsi palkintoraati, jonka puheenjohtajana toimii Taitoliiton suojelija Tasavallan presidentin puoliso rouva Jenni Haukio.

Lue lisää 14.4.2016 Urjalan Sanomista