aleksi ojala, olympialaiset (muokattu 5.12.2022) Urjalan Ylläpito

Aleksi Ojalan olympiapaikka varmistui

Urjalalainen kävelijä Aleksi Ojala edustaa Suomea elokuussa Rion olympialaisissa. Viimeinenkin epävarmuus asiasta poistui torstaina, kun olympiakomitea nimesi Ojalan Suomen kisajoukkueeseen. Ojala alitti 19. maaliskuuta Rion kisarajan miesten 50 kilometrin kävelyssä. Hänen lisäkseen Suomea miesten kävelyssä edustavan jo aiemmin joukkueeseen valittu Veli-Matti Partanen sekä niinikään torstaina kisalipun varmistanut Jarkko Kinnunen.

Suomen olympiajoukkueeseen nimettiin torstaina kymmenen uutta urheilijaa, ja kisalipun on nyt saanut 25 kaikkiaan urheilijaa. Suomen joukkueen lopulliseksi kooksi Riossa arvioidaan 50-60 urheilijaa.

Aleksi Ojala on tiettävästi toinen urjalalainen olympiaurheilija kautta aikojen. Meeri Saari edusti Suomea naisten kuulantyönnössä vuonna 1952 Helsingin olympialaisissa. Rion olympialaiset kisataan 5.–21. elokuuta tänä vuonna. Miesten 50 kilometrin kävely on ohjelmassa perjantaina 19. elokuuta.