Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Seurakuntatalosta kaksi uutta luonnosta

Minna Mäkelä
Urjalan seurakuntatalon kohtalo ratkeaa huhtikuun 12. päivänä, kun kirkkovaltuusto päättää, millä tavalla seurakuntatalo peruskorjataan vai peruskorjataanko lainkaan.

Urjalan seurakunnan vs. talouspäällikkö Lillimari Lehmijoki sanoo, että jos luottamushenkilöt päätyvät seurakuntatalon peruskorjaukseen, tietää se sitä, että tulevaisuudessa seurakunnalla on kirkonkylässä kirkko ja seurakuntatalo. Kirkkoriihestä tulee seurakunnalle tarpeeton, jos työntekijät saavat uudet tilat seurakuntatalosta.

Minna Mäkelä
Urjalan seurakuntatalon kohtalo ratkeaa huhtikuun 12. päivänä, kun kirkkovaltuusto päättää, millä tavalla seurakuntatalo peruskorjataan vai peruskorjataanko lainkaan.

Tällä hetkellä pöydällä on kaksi uutta luonnosvaihtoehtoa, jotka on piirtänyt arkkitehti Mikko Uotila. Seurakunnan vs. talouspäällikkö Lillimari Lehmijoki sanoo, että suunnitelmille ollaan tilaamassa hinta-arvioita, jotka ovat kirkkoneuvoston käytettävissä, kun se seuraavan kerran kokoontuu tämän kuun viimeisenä päivänä.

Uudet luonnokset sisältävät suppeammat suunnitelmat kuin mitä aiempi peruskorjausversio oli. Karkeasti kaksi luonnosta erottaa toisistaan arvioitu hinta. Ensimmäistä vaihtoehtoa, joka on hieman laajempi, pidetään ennkkoon yli miljoonan euron hankkeena ja toista hieman alle miljoonan arvoisena suunnitelmana.

Lillimari Lehmijoki sanoo, että luottamushenkilöillä on Urjalassa kova halu peruskorjata seurakuntatalo.

– En siitä heitä moiti, mutta itse olen vielä pessimistinen samoin kuin kirkkoherra.

Lue lisää 10.3.2016 Urjalan Sanomista