hiihto, sutosten kymppi (muokattu 5.12.2022) Urjalan Ylläpito

Sutosten kymppi jää hiihtämättä

Huhdissa ensi sunnuntaina hiihdettävä laturetki joudutaan hiihtämään lyhyemmällä reitillä. Sutosten kymppiä lisälenkkeineen ei saada kuntoon. Kuusikoissa lunta on kovin vähän. Lisäksi joissain notkopaikoissa on vettä.

Jukka Mattsson kertoo, että laturetki hiihdetään noin 8 kilometrin reitillä, jota hyväkuntoisimmat voivat kiertää useammankin kerran. Reitti käsittää pururadan Vilpolan lisälenkkeineen. Lisäksi on tehty kierros Mikkolankankaan pelloilta Patterinmäkeen.

– Patterinmäen nousu on lumetettu, ja reitti kokonaisuutenaan on saatu melko mukavaan kuntoon. Viikolle luvattu pieni pakkanen vielä parantaa latupohjaa kestävämmäksi.

Ilmoittautuminen ja mehuasema ovat Aseman koululla. Hiihtämään voi lähteä matkan varrelta muun muassa Lammiharjun ulkoilualueelta.