Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Tourunkulmantielle kunnostusrahaa vain Humppilan puolelle

Sini Ovaskainen
Tourunkulmantie valtatieltä 2 Humppilan ja Urjalan rajalle on otettu valtion korjausvelkakohteeksi. Liikenteen korjausvelkaohjelmassa 2016–2018 Tourunkulmantien kantavuuden ja päällysteen parantamiseen on budjetoitu 400 000 euroa.

Tourunkulmantien kunto Urjalan puolella on tiedossa, ja Pirkanmaan ely-keskus seuraa kuntoa vuosittain, vaikka kunnostusrahaa ei tässä vaiheessa ole osoitettu.

Sini Ovaskainen
Tourunkulmantie valtatieltä 2 Humppilan ja Urjalan rajalle on otettu valtion korjausvelkakohteeksi. Liikenteen korjausvelkaohjelmassa 2016–2018 Tourunkulmantien kantavuuden ja päällysteen parantamiseen on budjetoitu 400 000 euroa.

Maantietä 13581 eli Tourunkulmantietä hallinnoi Humppilan puolella Uudenmaan ely-keskus ja Urjalan puolella Pirkanmaan ely-keskus. Eteläisen hankinta-alueen projektipäällikkö Hilkka Tsupari kertoo Humppilan puolen tieosuuden päässeen valtakunnalliselle korjausvelkalistalle, koska se on ollut rakenteellisesti ja päällysteen osalta huonokuntoisempi kuin Urjalan puoli.

Tourunkulmantie Urjalan ja Humppilan rajalta Nuutajärventielle ei tässä vaiheessa ole missään kunnostusohjelmassa, mutta tienpidon asiantuntija Ossi Saarinen Pirkanmaan ely-keskuksesta kertoo, että tien kuntoa seurataan vuosittain. Akuutit vauriot korjataan luonnollisesti heti.

Lue lisää 18.2.2016 lehdestä.