tv-lähetykset (muokattu 5.12.2022) Urjalan Ylläpito

Taajuusmuutos katkoo tv-lähetyksiä

Televisiolähetyksessä on tällä viikolla katkoksia päivisin, ja iltaisin signaali saattaa olla normaalia heikompi. Myös radiokanavat voivat kuulua normaalia huonommin. Digita tekee taajuusmuutoksia C-, D- ja E-kanavanippujen lähetyksiin, ja Tammelan päälähetinasemalta 9. – 11.2 välitettävissä tv-lähetyksissä on katkos klo 9 – 16 välillä. Tiistaina 9.2. ja keskiviikkona 10.2. lähetykset ovat huoltokatkojen välissä alennetulla teholla iltapäivästä klo 16.00 lähtien seuraavan päivän aamuun klo 8.00 saakka.

Tammelan lähetinasemalta välitettävät radiokanavat lähetetään alennetulla teholla 9.-11.2., mikä voi aiheuttaa kuuluvuusongelmia peittoalueiden reunamilla.
Digitan häiriötiedotteen mukaan lähetyskatkokset koskevat myös kaikkia Hämeenlinnan Painokankaan täytelähettimeltä välitettäviä tv-kanavia.

Taajuusmuutosten jälkeen kanavat on haettava televisioihin ja digiboxeihin uudelleen. Tammelan lähetinasemalla lähetetään C- ja E-kanavanippujen vanhaa ja uutta taajuutta samanaikaisesti noin kuukauden ajan uuden taajuuden käyttöönoton jälkeen, mutta D-kanavanipun näkyminen vanhalla taajuudella loppuu heti.
D-kanavanippu sisältää maksullisia tv-kanavia. C- ja E-kanavanipuissa on muun muassa kanavat TV5, Jim, FOX, Hero, Frii ja Iskelmä/Harju&Pöntinen.
Omakotitaloissa asuvan tulee käynnistää laitteestaan kanavahaku. Jotkin vastaanottimet saattavat vaatia tehdasasetusten palauttamisen ennen kanavahaun tekemistä. Ohjeet kanavien viritykseen löytyvät www.taajuusmuutos.fi tai laitteen käyttöoppaasta.

Antennimuutoksia omakoti- ja pientaloissa ei yleensä tarvita. Sen sijaan yhteisantennijärjestelmiin taloyhtiöissä ja julkisissa rakennuksissa on tehtävä muutoksia, jotta kanavat näkyvät taajuusmuutoksen jälkeen. Asukkaiden on tämän muutostyön jälkeen ohjelmoitava vastaanottimiensa kanavat uudelleen, ja taloyhtiön velvollisuus on kertoa, milloin uudelleenohjelmointi tarvitaan.

Lisätietoa taajuusmuutoksista, kanavanipuista ja tarvittavista toimenpiteistä löytyy Digitan sivuilta www.digita.fi sekä osoitteesta www.taajuusmuutos.fi.