Yliarkkitehti Antti Pihkala (vasemmalla) sai opastetun esittelykierroksen seurakuntatalossa ja kirkossa vt. kirkkoherra Timo Kumpuselta ja vs. talouspäällikkö Lillimari Lehmijoelta.
urjalan kirkko, Urjalan seurakuntatalo (muokattu 5.12.2022) Urjalan Ylläpito

Remonttiraha ei ole itsestäänselvyys

Sini Ovaskainen

Urjalan seurakunta on hakenut kirkkohallitukselta avustusta seurakuntatalon peruskorjaukseen sekä kirkon maalaukseen ja kellon korjaukseen.

Kirkkohallitus myöntää rakennusavustusta sekä toimitilojen että suojeltujen rakennusten kunnostusta varten. Vuoden alussa voimaan tulleiden uusien ohjeiden mukaan etusijalla ovat suojellut rakennukset.

Viime viikolla kirkkohallituksen yliarkkitehti Antti Pihkala kävi Urjalassa tutustumassa saneerauskohteisiin. Hänen mukaansa Urjalan tilanne ei ole poikkeuksellinen.

– Suomessa rakennettiin paljon seurakuntataloja 60-luvulla. Nyt monet niistä ovat peruskorjausvaiheessa. Aika on huono, koska samaan aikaan seurakuntien talous on kiristymässä, sanoo Pihkala.

Urjalan kirkkoneuvosto on toistaiseksi keskeyttänyt seurakuntatalon peruskorjaushankkeen siihen asti, kunnes remontin rahoituskuviot on perusteellisesti selvitetty.

Lue lisää 4.2.2016 lehdestä.