Urjalan poikki kulkeneen suden jälkiä löydettiin useasta paikasta. Susi kulki alle 100 metrin päästä ohi ainakin kolmesta asutusta talosta.
susihavainnot (muokattu 5.12.2022) Urjalan Ylläpito

Susi jolkotteli Urjalan halki

Sini Ovaskainen

Kylmäkosken suunnasta tullut yksinäinen susi kulki viime viikonloppuna Urjalan halki. Ensimmäinen jälkihavainto tehtiin perjantai-iltana, jolloin susi oli kulkenut Toijalantien yli Forssan suuntaan. Lauantai-iltana samasta sudesta tehtiin uusia havaintoja Nuutajärventiellä 9-tien tuntumassa.

– Kävin itse tarkastamassa jäljet ja olen haastatellut kahta autoilijaa, jotka näkivät suden. Susi seisoi noin 20 metrin päässä toisen henkilöauton edessä. Havaintojen mukaan eläin oli harmaa, noin 70–80 senttiä korkea aikuinen susi, kertoo petoyhdyshenkilö Juha Mäntysaari.

Jälkien perusteella Urjalan halki kulkeneen yksilön tassun leveys on 8,5 senttiä ja pituus 10 senttiä ilman kynsiä. Susi tuli lauantai-iltana Hanhisuontien alikulusta, jatkoi Nuutajärvelle päin metsää pitkin ja poistui järven jäälle kesäkodin tuntumasta. Sen jälkeen tehtyjä havaintoja ei ole tiedossa.

Lue lisää 21.1.2016 lehdestä.