Yleinen Urjalan Ylläpito

Suojalasit päähän ilotulitettaessa

Urjalan Sanomat
Turvallisuus ja kemikaalivirasto (Tukes) kannustaa jälleen uudenvuodenjuhlijoita käyttämään ilotulitteita turvallisesti. Ilotuliteturvallisuuskampanjassa keskitytään suojalaseihin, jotka suojaavat tehokkaasti silmävammoilta.

Urjalan Sanomat
Turvallisuus ja kemikaalivirasto (Tukes) kannustaa jälleen uudenvuodenjuhlijoita käyttämään ilotulitteita turvallisesti. Ilotuliteturvallisuuskampanjassa keskitytään suojalaseihin, jotka suojaavat tehokkaasti silmävammoilta.

Tukes muistuttaa, että ilotulitteita pitää käsitellä varovasti, käyttöohjeita noudattaa ja silmät suojata. Ilotulitteet ovat räjähteitä, joiden käyttöön liittyy aina riskejä. Suojalasit tulivat lain mukaan ilotulitteiden ampujille pakollisiksi joulukuussa 2009, ja niitä käyttämällä voidaan välttää useimmat silmävammat.

Suojalasit ovat erittäin suositeltavia myös ilotulitusta katseleville kavereille. Suojalaseja myydään samoissa myyntipisteissä kuin ilotulitteitakin.

Sairaalahoitoa vaativien silmävammojen määrä on pääsääntöisesti viime vuosina pienentynyt. Viime vuodenvaihteen ilotulitusten yhteydessä sattui kuitenkin 17 sairaalahoitoa vaatinutta silmävammaa, niistä kuusi lapsille ja osa myös katsojille. Yksikään vamman saaneista aikuisista ei käyttänyt suojalaseja.