9-tie, Joulutulet (muokattu 5.12.2022) Urjalan Ylläpito

Joulutulet syttyvät Urjalassa 9-tien varrella

MTK:n maaseutunuoret sytyttävät tiistaina 22. joulukuuta ympäri Hämettä isojen teiden varsille joulutulia valaisemaan joulun menoliikennettä. Tempauksella he haluavat kiittää kotimaista ruokaa ostaneita kuluttajia ja samalla muistuttaa kotimaisen ruuan ja sitä kautta maatalouden merkityksestä koko Suomelle. Tänä vuonna tulia sytytetään tulia Hämeessä kuudella eri paikkakunnalla. Urjalassa tulet syttyvät 9-tien varrella S-markettia vastapäätä.

Hämäläinen alkutuotanto ja elintarviketeollisuus tuovat alueelle sekä euroja että työllisyyttä. Jo pelkästään alkutuotannon ja elintarviketeollisuuden yhteenlaskettu vaikutus Hämeen maakuntien bruttokansantuotteeseen on vajaa kaksi miljardia euroa. Vaikutus maakuntien työllisyyteen näillä tuotannonaloilla on noin 15 000 henkilötyövuotta.