Annikki Ihalainen löysi hengenheimolaisen puolisostaan Jarmosta. He molemmat jäivät orvoksi lapsina.
sotaorvot (muokattu 5.12.2022) Urjalan Ylläpito

Orpous voi olla yhdistävä tekijä

Minna Mäkelä

Annikki Ihalainen on sotaorpo. Hänen isänsä tuli rintamalta kotiin vuonna 1939 vain 33-vuotiaana ja menehtyi tuolloin saamaansa keuhkotautiin kotonaan kolme vuotta myöhemmin. Myös perheen äiti sairastui ja kuoli vuonna 1945. Herkästi tarttunut sairaus vei myös Annikin sisaren.

– Olin orpo ja koditon, minusta tuli huutolainen, kertoo nyt 82-vuotias Annikki Ihalainen.

Hän ei ole kohtalostaan katkera. Ainoa asia, joka on säilynyt hänen mielessään hyvin tuoreena näihin päivin saakka, että hän ei päässyt koskaan oppikouluun, koska hänen piti olla kotona sairastuneen äidin apuna.

Annikki Ihalainen kertoo, että kokemuksistaan pitäisi jokaisen ihmisen päästä avautumaan. Hän on saanut purkaa ajatuksiaan sotaorpojen kirjoitusryhmässä.

Lue lisää 10.12.2015 lehdestä.