Anu Penttinen oli kutsujen postituksen aikaan pitkällä työmatkalla Yhdysvalloissa. Kotiin palattuaan hän aluksi pelästyi, että kutsun vastausaika on ehtinyt umpeutua.
lasitaide, Linnan juhlat (muokattu 5.12.2022) Urjalan Ylläpito

Lasikylä hyvin edustettuna Linnan juhlissa

Sini Ovaskainen

Linnan juhlien teemana on tänä vuonna kulttuuri. Presidentti Sauli Niinistön ja Jenni Haukion vieraina nähdään kaksi lasikulttuurin taitajaa Nuutajärveltä, Anu Penttinen ja Markku Salo.

”Mitä hittoa pistän päälleni”, oli ensimmäinen ajatus muotoilija Anu Penttisen mielessä hänen avatessaan presidentin kansliasta lähetetyn kirjeen. Kutsu tuli hänelle täytenä yllätyksenä. Television välityksellä hän on saanut juhlista rennon vaikutelman.

– Odotan mielenkiinnolla juhlapöydän tarjoiluja sekä esiintyjiä. Linnan juhlissa on vuosittain ollut kiinnostavia artisteja.

Vastikään Kaj Franck -muotoilupalkinnon saanut lasitaiteilija Markku Salo juhli ensimmäisen kerran itsenäisyyttä presidentinlinnassa 90-luvulla Martti Ahtisaaren vieraana. Kulttuurin nostaminen voimakkaammin esille on Salon mielestä positiivinen signaali.

– Monesti kulttuurin edustajia on ollut hyvin vähän. Kulttuuri kuitenkin on kansakunnan henkinen selkäranka, ja taide luo toivoa vaikeinakin aikoina.

Tasavallan presidentti on lisäksi kutsunut itsenäisyyspäivän vastaanotolleen urjalalaisen sotaveteraanin Väinö Rajoon.

Lue lisää 3.12.2015 lehdestä.