Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Partiokokemus vailla vertaa

Sini Ovaskainen
Urjan Varstojen neljä reipasta nuorta naista tekivät partiolippukunnan historiaa matkaamalla viime kesänä partiolaisten maailman-jamboreelle Japanin Yamaguchiin. Koskaan aikaisemmin näin montaa urjalalaista ei ole lähtenyt samalle maailmanleirille.

Neljä reipasta Urjan Varstojen partiolaista osallistui heinä-elokuussa maailmanleirille Japanissa. Anna-Lea Nissin, Heta Rautakosken, Senja Tallbackan ja Aino Torisevan (ei kuvassa) jamboree-kuvia on nähtävillä Urjalan kirjastossa marraskuun ajan.

Sini Ovaskainen
Urjan Varstojen neljä reipasta nuorta naista tekivät partiolippukunnan historiaa matkaamalla viime kesänä partiolaisten maailman-jamboreelle Japanin Yamaguchiin. Koskaan aikaisemmin näin montaa urjalalaista ei ole lähtenyt samalle maailmanleirille.

Suomen lähes tuhatpäiseen jamboree-joukkueeseen liittyivät urjalalaiset Senja Tallbacka, Heta Rautakoski ja Aino Toriseva leiriläisinä sekä Anna-Lea Nissi leirin työntekijänä. Leirille osallistui kaikkiaan yli 30 000 henkilöä eri puolilta maailmaa.

– Se kyllä näkyi katukuvassa, toteaa Anna-Lea.

Kunkin maan leiriläisistä muodostettiin 36 hengen leirilippukuntia, jotka sijoitettiin ripotellen leirialueelle. Näin naapurisavut olivat eri maista.

– Meillä viereisissä leirilippukunnissa oli japanilaisia, norjalaisia, saksalaisia ja kanadalaisia, luettelee Senja.

UrVan jamboree-matkaajien reissukuvia on esillä Urjalan kirjastossa marraskuun ajan.

Lue lisää 12.11.2015 lehdestä.