Neljä reipasta Urjan Varstojen partiolaista osallistui heinä-elokuussa maailmanleirille Japanissa. Anna-Lea Nissin, Heta Rautakosken, Senja Tallbackan ja Aino Torisevan (ei kuvassa) jamboree-kuvia on nähtävillä Urjalan kirjastossa marraskuun ajan.
Urjan Varstat (muokattu 5.12.2022) Urjalan Ylläpito

Partiokokemus vailla vertaa

Sini Ovaskainen

Urjan Varstojen neljä reipasta nuorta naista tekivät partiolippukunnan historiaa matkaamalla viime kesänä partiolaisten maailman-jamboreelle Japanin Yamaguchiin. Koskaan aikaisemmin näin montaa urjalalaista ei ole lähtenyt samalle maailmanleirille.

Suomen lähes tuhatpäiseen jamboree-joukkueeseen liittyivät urjalalaiset Senja Tallbacka, Heta Rautakoski ja Aino Toriseva leiriläisinä sekä Anna-Lea Nissi leirin työntekijänä. Leirille osallistui kaikkiaan yli 30 000 henkilöä eri puolilta maailmaa.

– Se kyllä näkyi katukuvassa, toteaa Anna-Lea.

Kunkin maan leiriläisistä muodostettiin 36 hengen leirilippukuntia, jotka sijoitettiin ripotellen leirialueelle. Näin naapurisavut olivat eri maista.

– Meillä viereisissä leirilippukunnissa oli japanilaisia, norjalaisia, saksalaisia ja kanadalaisia, luettelee Senja.

UrVan jamboree-matkaajien reissukuvia on esillä Urjalan kirjastossa marraskuun ajan.

Lue lisää 12.11.2015 lehdestä.