Urjalan kunnanhallituksen puheenjohtaja Jaakko Honkaniemi sanoo, että on hyvä pystyä myös laskemaan veroprosentteja, mikäli siihen vain on mahdollisuus.
kiinteistöveroprosentti (muokattu 5.12.2022) Urjalan Ylläpito

Urjala aikoo laskea kiinteistöveroprosenttia

Minna Mäkelä

Urjalan kunta aikoo laskea ensi vuonna yleistä kiinteistöveroprosenttia nykyisestä 1,2 prosentista 1,1, prosenttiin, eli samalle tasolle kuin se oli viime vuonna. Veroprosentin laskun vaikutus olisi noin 53 000 euroa.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Jaakko Honkaniemi (kok) toteaa, että tällaiseen pudotukseen kunnalla on varaa, ilman että budjetti vaarantuu. Talousarvion laatimisen yhteydessä on pohdittu myös tuloveroprosentin laskemista, mutta siihen ei Urjalassa tällä hetkellä ole mahdollisuuksia.

Honkaniemi pitää esitystä kädenojennuksena etenkin yrityksille.

– Ensi vuodesta on muodostumassa kaikkiaan noin 100 000 euroa ylijäämäinen.

Kuluvasta vuodesta kunnanhallituksen puheenjohtaja toteaa, että se näyttää paremmalta kuin viime vuosi, ellei loppuvuoden aikana tule takaiskuja lähinnä terveydenhuollon suunnalta. Mikäli vuosi sujuu nykynuottien mukaan, Urjala kattaa taseessa olevat alijäämät jo tänä vuonna.

Lue lisää 5.11.2015 Urjalan Sanomista