Virpi Främling, Eeva Kytölä ja Elli Främling Keinumorsiamen kuvauksissa.
Forssan Mykkäelokuvayhdistys (muokattu 5.12.2022) Urjalan Ylläpito

Muistorikas Keinumorsian esitettiin Säätiötalolla

Urjalan Sanomat

Forssan Mykkäelokuvayhdistys toi lauantaina Urjalan Säätiötalolle katsottavaksi Urjalassa vuonna 1943 filmatun elokuvan Keinumorsian. Elokuvaa katsomassa oli muiden mukana neljä aikalaista, joiden joukossa ollut 96-vuotias Airi Mattsson muisteli elokuvan myllytilan olleen hänen äitinsä lapsuudenkoti.

Elokuvaesitys oli osa Forssan Mykkäelokuvayhdistyksen kiertuetta Lounais-Hämeessä. Urjalassa tapahtumassa olivat mukana myös lukiolaiset. Kymmenen abiturienttia olivat pukeutuneet Keinumorsiamen aikaisiin asuihin ja kättelivät ovella elokuviin tulijat.

Lue lisää 29.10.2015 Urjalan Sanomista