nopeusrajoitukset (muokattu 5.12.2022) Urjalan Ylläpito

Talviajan nopeusrajoituksiin keskiviikkona

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset otetaan käyttöön Pirkanmaan maanteillä keskiviikosta 28.10. alkaen samaan aikaan kuin muuallakin Suomessa. Muuttuneet rajoitukset tulevat voimaan heti, kun nopeusrajoitusmerkit on vaihdettu.

Alennettujen nopeusrajoitusten avulla pienennetään pimeyden, hirvieläinten, märkien tienpintojen ja talviajan liukkaiden kelien aiheuttamaa kohonnutta onnettomuusriskiä ja lievennetään onnettomuuksien seuraamuksia.

Alemmat nopeudet antavat kuljettajalle enemmän pelivaraa ja mahdollisuuksia toimia onnettomuuden estämiseksi. Huonoissa olosuhteissa ajonopeutta on syytä alentaa vielä merkeillä osoitettua pienemmäksi.

Talvinopeusrajoitusten on todettu vähentävän erityisesti vakavia onnettomuuksia: juuri valmistuneen VTT:n tutkimuksen mukaan talviajan alennettujen nopeusrajoitusten arvioidaan estävän koko maassa jopa 8 liikennekuolemaa ja 38 henkilövahinkoon johtavaa onnettomuutta vuodessa.