Nälkäpäivä-keräys, Punainen risti (muokattu 5.12.2022) Urjalan Ylläpito

Nälkäpäivä tuottaa ennätyspotin

Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräys on tuottanut tänä vuonna jo yli 3,8 miljoonaa euroa. Tulos on paras kautta aikain. Varoilla autetaan konfliktien ja katastrofien uhreja maailmalla ja Suomessa. Keräys jatkuu aina lokakuun loppuun saakka.

Urjalassa keräystuotto oli jo aiemmin kerrottu 1 084 euroa.

Syyskuussa järjestetty Nälkäpäivän lipaskeräys järjestettiin tänä vuonna poikkeuksellisissa oloissa. Konfliktit ja näköalattomuus ovat ajaneet kodeistaan enemmän ihmisiä kuin kertaakaan toisen maailmansodan jälkeen.

Myös Suomeen on saapunut ennätyksellisen paljon turvapaikanhakijoita. Punainen Risti ylläpitää tällä hetkellä yhteensä 72 vastaanottoyksikköä, joissa on noin 13 000 paikkaa. Varsinaisen vastaanottotoiminnan kustannukset maksaa valtio.