Yleinen Urjalan Ylläpito

Luetko tätä jo diginä?

Urjalan Sanomat ottaa juuri tänään yhden historiansa suurista harppauksista. Lehden digitaalinen versio US Digi on julkaistu, ja lehti tulee tästä eteenpäin lukijoiden saataville joka viikko myös digiversiona.

Urjalan Sanomat ottaa juuri tänään yhden historiansa suurista harppauksista. Lehden digitaalinen versio US Digi on julkaistu, ja lehti tulee tästä eteenpäin lukijoiden saataville joka viikko myös digiversiona.

Urjalan Sanomien digilehti nivoutuu tiiviisti yhä enemmän sähköistyvään arkeemme. Sanomalehtien sähköisten palvelujen ja -versioiden käyttö on tutkimusten mukaan jo ohittanut paperilehden lukemisen, eikä paikallislehti ole tästä suuntauksesta mitenkään erillinen saareke. Yhä suurempi osa ajastamme kuluu sähköisissä ympäristöissä, ja niissä kokoamme ympärillemme itseämme miellyttävät kohteet ja kanavat. Paikallislehdillä on välineistä usein uskollisimmat lukijat, mutta myös he haluavat lehtensä osaksi omaa digipalettiaan. Tähän haluamme US Digillä vastata.

Vaikka lähes satavuotias paperilehtemme on edelleen hyvä ja paljon kehuttu, digilehti tarjoaa sen rinnalle aivan uudenlaisen tuotteen. Se on luettavissa missä vaan, sähköiset lehdet säilyvät verkossa arkistossa ja ennen kaikkea digilehdessä voidaan julkaistaan materiaalia, jota ei paperilehdessä ole: videoita, lisäkuvia juttuihin, muualta verkosta haettua sisältöä ja linkkejä erilaiseen asiointiin. Tällaista tekniikkaa eivät tarjoa edes monet päivälehdet näköisversioissaan.

Digilehti on myös yksi vastaus paperiehden jakelun haasteisiin. Posti ei rajuista hinnankorotuksista huolimatta kykene toimittamaan torstaina ilmestyvää lehteä kaikille tilaajillemme edes perjantaina, mikä nostattaa oikeutettua kritiikkiä tilaajien suunnasta. Digilehti tavoittaa kaikki tilaajat kuitenkin samaan aikaan, jo keskiviikkoiltana. Se ei myöskään mene väärään paikkaan silloinkaan, kun esimerkiksi mökkimatka on alkanut jo keskiviikkona. Lehden saatavuus oikeaan aikaan on iso asia lukijalle ja myös meille.

Osa sanomalehteä ovat myös ilmoitukset, joita ei julkaista vain, jotta lehti saisi rahaa, vaan ne ovat osa lukijoiden palvelemista. US Digi vie tämänkin uudelle tasolle. Digilehdessä mainos voi sisältää lähes mitä tahansa sähköisiä elementtejä ja ja parhaimmillaan lukija voi klikata ilmoituksesta suoraan tekemään ostoksen verkkokaupassa, varaamaan ajan palveluun tai kysymään lisätietoa yhteydenottolomakkeella. Asiointikynnys alenee ja -matka lyhenee lähes olemattomaksi. Siinä voittavat aidosti kaikki osapuolet.

Digilehden etuja voisi luetella pitkästi, ja monet lukijamme osaavat niitä jo odottaa. Meiltä on kysytty digilehteä tihenevään tahtiin, eivätkä kysyjät suinkaan ole olleet vain nuoria diginatiiveja. Ennemminkin päinvastoin, verkkomaailma ja paikallislehden saaminen sähköisenä kiinnostaa laajasti myös varttuneempia lukijoita. Tämä vahvistaa meidän lehden tekijöidenkin uskoa siihen, että digilehdestä voivat löytää hyötyä ja iloa kaikki.

Urjalan Sanomissa on otettu nopeassa tahdissa isoja harppauksia digitaalisuuden saralla, kun digilehti seuraa nyt viime vuonna tehtyä verkkosivujen uudistusta. Verkkosivuilla on vieraillut 10 kuukaudessa yli 120 000 kävijää. Uskomme digilehden saavan niin ikään innostuneen vastaanoton.

Tervetuloa US Digin lukijaksi. Sinulla on nyt kaksi erilaista mahdollisuutta nauttia paikallislehden sisällöstä, yhdessä ja erikseen.

Olli Ristimäki
olli.ristimaki@urjalansanomat.fi