Mirjami Lahtinen aloittaa jäsenkorjaushoidon tutkimalla asiakkaan jalat. Jos jalat ovat eri pituiset, se viittaa virheasentoihin.
hyvinvointi, terveys (muokattu 5.12.2022) Urjalan Ylläpito

Hoitamaton nyrjähdys voi muuttaa jopa purentaa

Sini Ovaskainen

Jäsenkorjauksen periaatteiden mukaan ihmisen koko keho on kineettinen ketju, jossa yhden jäsenen virheasento horjuttaa koko ketjun tasapainoa.

Esimerkiksi nilkan nyrjähdys voi aiheuttaa jalkaterän virheasennon, joka hoitamattomana vaikuttaa 10–15 vuoden päästä jopa purentaan. Kipeän nilkan varominen saa aikaan epätasaista kuormitusta kehoon. Tulee hermopinteitä ja uusia kipukohtia, joita jälleen yritetään säästellä kallistamalla kehoa vastakkaiseen suuntaan. Lopputuloksena kaikki jäsenet varpaista päälakeen ovat vinksallaan.

Siksi Urjalan toiminta- ja hyvinvointikeskuksessa säännöllisesti vieraileva jäsenkorjaaja Mirjami Lahtinen aloittaa hoidon aina asiakkaan jaloista. Hän tarkastaa virheasennot, känsät ja liikavarpaat, jotka kaikki ovat omiaan aiheuttamaan kipukohtia koko kehoon.

– ”Hakekaa äitiä, älkää lähtekö lapsen perään.” Vanhojen kansanparantajien sanonta tarkoittaa, että oireen hoitamisen sijaan pitää etsiä syytä, Lahtinen toteaa.

Lue lisää 8.10.2015 lehdestä.