Yleinen Urjalan Ylläpito

Työttömien määrä on kääntynyt laskuun Urjalassa

Sini Ovaskainen
Urjalan kunta ryhtyi vuosi sitten taistelemaan työttömyyttä vastaan oman työllisyyspäällikön johdolla. Muutosta parempaan suuntaan on tapahtunut. Viime vuoden lopussa Urjalan työttömyysaste oli 16,8 prosenttia. Elokuun loppuun mennessä se oli pudonnut 14,0 prosenttiin ja työttömien määrä vähentynyt 73 henkilöllä.

Sini Ovaskainen
Urjalan kunta ryhtyi vuosi sitten taistelemaan työttömyyttä vastaan oman työllisyyspäällikön johdolla. Muutosta parempaan suuntaan on tapahtunut. Viime vuoden lopussa Urjalan työttömyysaste oli 16,8 prosenttia. Elokuun loppuun mennessä se oli pudonnut 14,0 prosenttiin ja työttömien määrä vähentynyt 73 henkilöllä.

TE-palvelujen ohella kunnan omat työllisyyspalvelut, nuorten palvelut, työllisyyden kuntakokeilu ja Ura Ovi -hanke ovat omalla sarallaan pyrkineet pienentämään työttömien määrää. Tuloksia on syntynyt yksilöllisen ohjauksen kautta. Tänä vuonna pitkälle kolmattakymmentä kuntouttavan työtoiminnan asiakasta on työllistynyt määräaikaiseen tai vakituiseen työhön, aloittanut opiskelun tai ohjautunut palkkatukityöhön ja työkokeiluihin. Puolet näistä on toteutunut Ura Ovi -hankkeen kautta. Muutamia henkilöitä on muuttanut pois kunnasta.

Vuoden alussa kunnan maksuosuus työmarkkinatuesta muuttui. Aikaisemmin valtio maksoi työmarkkinatuen kokonaan 500 päivään saakka, nyt kuntien vastuulla on puolet työmarkkinatuen maksamisesta jo 300 päivän jälkeen. Muutoksesta huolimatta työmarkkinatukikustannuksia on Urjalassa saatu alennettua.

– Näyttää siltä, että työllisyydenhoidossa tehdään säästöä laadun heikentymättä, vaikka kustannukset alkuvuonna kasvoivat 300-päiväisten tullessa kunnan maksuosuuden piiriin. Kustannuskehitys on saatu käännettyä, sanoo työllisyyspäällikkö Suvi Kainu.

Lue lisää 24.9.2015 lehdestä.