Venetsialaiset (muokattu 7.12.2022) Urjalan Ylläpito

Venetsialaisissa saa ilotulittaa

Huvilakauden päättäjäisiä eli venetsialaisia juhlitaan viikonloppuna. Venetsialaisiin kuuluvat perinteisest ulkotulet sekä ilotulitteiden ampuminen.

Pirkanmaan pelastuslaitos sallii alueellaan ilotulitteiden käytön ilman pelastusviranomaiselle tehtävää ilmoitusta venetsialaisten aikaan ensi lauantaina kello 18–24 taajamien ulkopuolella vesistöjen läheisyydessä. Vapautus ei koske muita alueita.

Ilotulitteita ammuttaessa pitää huomioida oma, muiden ihmisten sekä ympäristön turvallisuus. Ilotulitteista ei saa myöskään olla haittaa esimerkiksi ulkona laiduntaville tuotantoeläimille.

Metsäpalovaara-alueella tai kovan tuulen aikana ilotulitteiden ampuminen on kiellettyä. Juhlapaikan osoitetietojen pitää olla selvillä ennen ilotullitteiden ampumista. Jos osoitetietoa ei ole, kohteen koordinaatit voi selvittää osoitteessa www.112.fi.