Vapon aluejohtaja Pasi Rantosen ja Bioenergia ry:n aluepäällikkö Hannu Salon takana avautuu Hanhisuon turvetuotantoalueen laajennusosa. Alue on ojitettu, käännetty ja jyrsitty kuivatusta varten, jotta turpeennosto voidaan aloittaa ensi kesänä.
turvetuotanto (muokattu 7.12.2022) Urjalan Ylläpito

Urjalan suoalueet kiinnostavat

Sini Ovaskainen

Vapo Oy osti Hanhisuon turvetuotantoalueen keväällä 2014. Tuotannossa on tällä hetkellä 40 hehtaaria, mutta luku tulee nousemaan 76 hehtaariin. Vapon omistaman alueen kokonaispinta-ala on 90 hehtaaria.

– Laajennusosa, josta osa otetaan käyttöön ensi kesänä, on valmistelussa. Alueelle rakennetaan ensin vesienkäsittelyrakenteet, kertoi Vapon Lounais-Suomen aluejohtaja Pasi Rantonen.

Hanhisuon tuotantoalueen turvevarat riittävät 2040-luvulle saakka. Koska turpeen tarve Etelä- ja Länsi-Suomessa on tuotantomääriä korkeampi ja turvetta kuljetetaan muun muassa Pohjanmaalta, on Vapo kiinnostunut hankkimaan uusia turvetuotantomaita ostamalla tai vuokraamalla.

– Vapon näkökulmasta Urjalassakin on useita mielenkiintoisia suoalueita, joista keskustelemme mielellämme maanomistajien kanssa. Yleensä turvetuotantoon soveltuvat alueet ovat metsätalouteen huonoja, joten niiden myyminen on maanomistajalle kannattavaa.

Lue lisää 13.8.2015 lehdestä.