Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Luonnonläheinen lahja kaikille urjalalaisille

Sini Ovaskainen
Pienen valoisan metsän keskellä, omassa rauhassaan mustikkamättäiden ympäröimänä ja kuitenkin vain kilometrin päässä Laukeelan keskustasta on kaikkien urjalalaisten käytettävissä nuotiopaikka ja vastavalmistunut laavu.

Töihin tällä viikolla palannutta kuntouttavan työtoiminnan ohjaajaa Topi Aaltoa odotti yllätys, sillä laavu oli valmistunut hänen lomansa aikana. Rakennuspuuhissa ovat hääränneet muun muassa Kari Lehtimäki, Kari Räisänen ja Jesse Hämäläinen.

Sini Ovaskainen
Pienen valoisan metsän keskellä, omassa rauhassaan mustikkamättäiden ympäröimänä ja kuitenkin vain kilometrin päässä Laukeelan keskustasta on kaikkien urjalalaisten käytettävissä nuotiopaikka ja vastavalmistunut laavu.

Laavu nousi Sarkatien varressa sijaitsevalle Urjalan kunnan omistamalle metsäpalstalle kuntouttavan työtoiminnan väen käsissä.

– Tällaisia ei paljoa kuntouttavassa työtoiminnassa järjestetä, ja siksi monet projektiin osallistuneista olivat hyvin innoissaan laavun rakentamisesta, kertoo kuntouttavan työtoiminnan ohjaaja Topi Aalto.

Laukeelan laavu on kolmas Urjalan kunnan ylläpitämä laavu. Lisäksi kunnalla on kaksi nuotiopaikkaa ilman laavua.

– Jos saadaan materiaalia, tiedä vaikka rakentaisimme vielä toisenkin laavun.

Lue lisää 6.8.2015 lehdestä.