Yleinen (muokattu 18.9.2020) Urjalan Ylläpito

Miellyttävä löyly ei synny sattumalta

Sini Ovaskainen
144 yksityiskohtaa on Kansainvälisen savusaunaklubin ja Löylynlyöjät ry:n kriteerilistassa, kun valitaan vuoden savusaunaa. Yksityiskohdilla arvioidaan tietenkin saunan antamia löylyjä, mutta myös varmistetaan savusaunan paloturvallisuus.

Kansainvälisen savusaunaklubin puheenjohtaja Seppo Leskinen (vasemmalla) ja Löylynlyöjät ry:n kunniapuheenjohtaja Pentti Hakala (oikealla) kiinnittivät Matti Nikanderin (keskellä) savusaunan oven yläpuolelle kunnialaatan kertomaan vuoden 2015 savusauna -kilpailun voitosta.

Sini Ovaskainen
144 yksityiskohtaa on Kansainvälisen savusaunaklubin ja Löylynlyöjät ry:n kriteerilistassa, kun valitaan vuoden savusaunaa. Yksityiskohdilla arvioidaan tietenkin saunan antamia löylyjä, mutta myös varmistetaan savusaunan paloturvallisuus.

Vuoden 2015 paras yksityiskäytössä oleva savusauna löytyy Urjalan Kikurista Matti Nikanderin vapaa-ajan asunnon pihapiiristä. Palkitun saunan rakentaminen alkoi parisen vuotta sitten, ja ensimmäiset löylyt sen lauteilla otettiin viime vuoden juhannuksena.

Kansainvälisen savusaunaklubin puheenjohtaja Seppo Leskinen toteaa, että savusaunoja rakennetaan, koska niissä saa parhaat löylyt. Savusaunan löylyjen miellyttävyys piilee mittasuhteissa. Esimerkiksi matalan oven tarkoituksena on synnyttää istuintasolle löylytasku.

Lue lisää 30.7.2015 lehdestä.